Zeci de agenţi economici, amendaţi

Într-o săptămână, la bugetul local s-au adunat peste 46.000 lei, bani proveniţi din aplicarea de contravenţii

Inspectorii municipalităţii au continuat, săptămâna trecută, verificările în rândurile agenţilor economici. Ultimul „bilanţ” contabilizează 44 procese verbale de contravenţie şi amenzi în sumă totală de 46.300 de lei, cifre importante atât timp cât este vorba de verificări efectuate în doar zece zile  (27 mai – 7 iunie).

Cele mai multe sancţiuni continuă să fie cele aplicate pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare a unităţilor de alimentaţie publică sau pentru nerespectarea obiectului de activitate autorizat. Pentru aceste abateri s-au dat 23 amenzi, în valoare de 30.800 de lei. Tot în această perioadă, inspectorii municipalităţii i-au amendat cu 10.000 lei pe cei care au expus mărfurile în afara spaţiului de vânzare şi cu 3.500 lei pe comercianţii care nu aveau contractul de folosinţă a domeniului public.

Alte două amenzi în cuantum de 1.000 lei au fost aplicate pentru nerespectarea obligaţiilor proprietarilor de terenuri privind salubrizarea acestora (str. Marta nr. 35, str. Păcurari nr. 166-168). Alţi doi ieşeni vor plăti câte 500 lei pentru nerespectarea unor somaţii de ridicare a unor autoturisme avariate abandonate pe domeniul public.

Nu au lipsit nici somaţiile, cele mai multe fiind întocmite pentru

prezentarea actelor de funcţionare a agenţilor economic. Alte cinci  somaţii au fost dictate pentru salubrizarea unor terenuri (str. M. Varlaam nr. 6, Arh. G. M. Cantacuzino nr. 12, str. I. Bacalu nr. 26, şos. Nicolina nr. 60 şi nr. 100), iar două somaţii se referă la salubrizarea spaţiilor verzi administrate de asociaţiile de proprietari (al. Rozelor nr. 44, bd. N. Iorga nr. 37). A fost depistat şi un taximetrist care practica această activitate fără utilizarea însemnelor taxi fără autorizaţie. În fine, inspectorii Primăriei au acordat două somaţii pentru refacerea domeniului public urmare unor intervenţii la reţeaua publică de apă (Piaţa Nicolina, str. Dacia nr. 19).

SURSAZIARULEVENIMENTUL.RO

No Comments Yet.

Leave a comment