Undă verde pentru prima pasarelă pietonală pe DE 85

Luna trecută a fost eliberat certificatul de urbanism pentru obiectivul„Construire pasarelă metalică pietonală peste Drumul European E58 – Şoseaua Păcurari nr.138” * pasarela va fi amplasată în zona Ideo.

Încă din 2017, ieşenii din Valea Lupului au solicitat construirea unei pasarele pietonale pe DE 85, la intrarea în Iaşi, dinspre Târgu Frumos. Localnicii spun că pe o distanţă de aproximativ trei kilometri, de la intrarea în localitatea Valea Lupului şi până la intrarea în Iaşi, există doar două treceri de pietoni aflate la 500 de metri distanţă una faţă de alta, iar cei care vor să traverseze fie trebuie să ocolească foarte mult, fie trebuie să traverseze ilegal, aşteptând minute în şir să se oprească maşinile. Cât priveşte montarea de semafoare, măsura nu ar fi oportună deoarece ar bloca traficul, zona fiind intens circulată.

Parteneriat public-privat

Important, însă, este faptul că lucrurile au început să se mişte. În luna martie, Primăria Iaşi a emis un certificat de urbanism cu privire la realizarea unei pasarele pietonale metalice, beneficiar fiind Direcţia Tehnică şi Servicii Comunitare a municipalităţii, iar luna trecută a fost eliberat şi certificatul de urbanism pentru obiectivul „Construire pasarelă metalică pietonală peste Drumul European E58 – Şoseaua Păcurari nr.138”.

Investiţia va fi realizată de omul de afaceri Bogdan Piţigoi, care a încheiat un parteneriat cu Primăria în acest sens. Pasarela va fi amplasată într-o zonă în care se află centrul de afaceri Ideo, iar municipalitatea ieşeană a cerut expres posibilitatea accesului persoanelor cu dizabilităţi. Şi Primăria Valea Lupului a făcut demersuri vizând realizarea a patru pasarele pietonale, numai că nu s-au găsit bani, aproximativ 2,7 milioane lei, pentru implementarea proiectului.

SURSAZIARULEVENIMENTUL.RO

No Comments Yet.

Leave a comment