Racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva va fi scoasă vineri

Vineri, 8 octombrie, la ora 7.00, un sobor de preoţi va scoate din Catedrala Metropolitană racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, ne informează ZIARULEVENIMENTUL.RO. După un scurt pelerinaj, racla va fi fi depusă în baldachinul special amenajat în curtea Mitropoliei, unde vor rămâne până pe 15 octombrie. Totodată, credincioşii, fie ei din Iaşi, din ţară sau străinătate, ortodocşi sau de alte confesiuni, vor putea să se închine şi la moaştele Sfântului Gheorghe, care vor fi depuse în acelaşi baldachin, alături de moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Deja accesul pelerinilor în Catedrală este restricţionat de câteva zile pe un culoar unic, unde încape o singură persoană la distanţă una de cealaltă. În Catedrală nu se poate staţiona.

În această perioadă, atât pelerinii, cât şi ieşenii trebuie să poarte mască sanitară, chiar dacă se vor afla în aer liber, dacă zona este aglomerată. Cei care nu au mască de protecţie sanitară vor primi de la voluntari şi se vor putea dezinfecta de la dozatoarele depuse de-a lungul drumului până la baldachin.

Slujba Liturgică de pe 14 octombrie, ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi oficiată începând de la ora 9.30, pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane. În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă şi care, în număr restrâns, vor putea să intre în spaţii delimitate astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane şi să se poată păstra distanţa recomandată de autorităţi. Slujba va putea fi urmărită şi de la distanţă, de pe câteva ecrane de mari dimensiuni ce vor fi amplasate în această zonă.(integral pe www.ziarulevenimentul.ro)

SURSA.ZIARULEVENIMENTUL.RO

No Comments Yet.

Leave a comment