„Primăvara Dermatologică Ieşeană” reuneşte la Iaşi peste 1.000 de specialişti din 10 ţări

Peste 1. 000 de specialişti din 10 ţări sunt prezenţi zilele acestea la Iaşi la cea de-a VIII-a ediţie a manifestării „Primăvara Dermatologică Ieşeană” şi a Conferinţei „Laser Europe 2019”, organizată în premieră în România. 125 de cursuri, worshopuri, prezentări, simpozioane sunt susţinute de către cei 30 de lectori din 10 ţări (Italia, Grecia, Cipru, Marea Britanie, Austria, Canada, Olanda, India, SUA şi Franţa), nume consacrate în domeniul lor de expertiză, şi peste 70 de lectori naţionali.

„Sunt personalităţi recunoscute pe plan internaţional şi naţional, nu sunt doar specialişti din dermatologie, ci din diferite specialităţi. Această manifestare care s-a conturat şi a crescut pe parcursul celor 8 ani de la organizarea primei ediţii, a avut drept obiectiv plasarea dermatologiei la interfaţa cu celelalte specialităţi. Punem pacientul în centrul interesului şi aducem în discuţie ultimile noutăţi privind îngrijirea interdisciplinară a pacienţilor. Prezenţa numeroasă la fiecare ediţie a medicilor din diferite specialităţi ne-a confirmat faptul că este necesară o astfel de abordare: dialog şi comunicare care ne ajută să evoluăm, să depăşim paradigme şi să aducem la patul bolnavului cele mai noi terapii”, a declarat prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu, preşedintele Asociaţiei Dermatologilor din Moldova.

Manifestarea este organizată de către Asociaţia Dermatologilor din Moldova, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciştilor, Societăţii de Medici şi Naturalişti şi Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi. Ediţia din acest an îi are ca preşedinţi de onoare pe prof. univ. dr. Lăcrămioara Ionela Şerban (decanul Facultăţii de Medicină a Universităţii „Grigore T. Popa”), profesor emerit Andrew Nicolaides (Imperial College, Londra), prof. univ. dr. Torello Lotti (Universitatea „Guglielmo Marconi”, Roma), prof. univ. dr. Aristidis Tzatzakis (Universitatea din Creta) şi prof. univ. dr. Niazi Kuszrow (Universitatea Emory, Atlanta, SUA), ultimul regăsindu-se în aceeaşi ipostază şi la multe dintre ediţiile trecute.

Un plus valoare este conferit de organizarea în tandem a Conferinţei „Laser Europe 2019” cu tema Laser Skin and Body – Health and Science, organizată de European Society for Laser Aesthetic Surgery (ESLAS) în parteneriat cu European Laser Association (ELA). Organizat în premieră în România, a oferit participanţilor acces direct la ultimele tehnologii laser, cu aplicaţii atât în dermatologie, cât şi în alte specialităţi medicale.

„O şansă pentru specialiştii care îşi doresc să dezvolte profesional!”

„Este o bucurie să descoperim atât de mult interes din partea specialiştilor pentru ceea ce înseamnă tehnologiile de vârf şi beneficiile pe care le aduc acestea pacienţilor. Felicitări organizatorilor pentru capacitatea de a coagula o imensă resursă umană, reuşind să creeze legături între specialităţi, legături care concură la binele pacienţilor”, a subliniat Dana Mihaela Jianu, președintele European Society for Laser Aesthetic Surgery.

„Organizată an de an, această manifestare leagă între ele specialităţi şi reprezintă o şansă pentru specialiştii care îşi doresc să dezvolte profesional, comunicând pentru binele pacientului. Nu putem despărţi medicina de tehnologie şi de ultimile descoperiri ştiinţifice. Această manifestare oferă practicienilor nu doar informații științifice de cel mai înalt nivel, ci şi posibilitatea unui dialog între generaţiile de specialişti”, a subliniat profesor emerit Andrew Nicolaides (Imperial College, Londra).

Interactivitatea în cadrul prezentărilor este un alt atribut al acestei manifestări, care atrage în fiecare un număr impresionant de participanţi, începând cu studenţii de la Medicină şi continuând cu rezidenţi, medici specialişti, medici primari, farmacişti, asistenţi medicali şi de farmacie şi încheind cu cadre didactice ale universităţilor medicale de elită din ţară şi din străinătate. Printre temele ce vor fi abordate la această ediţie, amintim: psoriazisul, boala venoasă cronică, vitiligo, patologia cutanată tumorală, tehnici de chirurgie dermatologică, maladii transmisibile sexual, psihodermatologie, dermatozele alergice, colagenozele, îmbătrânirea cutanată şi tehnicile moderne antiaging, dermatopediatrie, noutăţi terapeutice dermatologice etc.
SURSAZIARULDEIASI.RO

No Comments Yet.

Leave a comment