Noul partid al moldovenilor, în stand-by

 Partidul Împreună pentru Moldova aşteaptă decizia de admitere în Registrul Partidelor * iniţiativa înfiinţării acestui nou partid a venit din partea activiştilor pentru dezvoltarea infrastructurii din zona Moldovei, Cătălin Urtoi şi Ionel Apostol, în contextul „lipsei de implicare a politicienilor locali”, care „nu cer niciodată drepturile echitabile pentru zona din care vin”

Despre partidul Împreună pentru Moldova nu ştim, deocamdată, decât faptul că aparţine celor doi activişti pentru dezvoltarea infrastructurii din zona Moldovei, Cătălin Urtoi şi Ionel Apostol, liderii asociaţiei civice „Împreună pentru A8”, dosarul fiind încă în curs de judecare. Cel de-al treilea membru fondator al viitoarei formaţiunii este Dumitru Marian Vicenziu. Data la care aceştia vor afla dacă au oportunitatea de a se implica în viaţa politică este încă necunoscută, partidul lor neprimind un termen. „Eu zic să aşteptăm sa vedem dacă iese partidul. Am depus actele pe 29 august”, a spus Cătălin Urtoi, vicepreşedintele asociaţiei civice „Împreună pentru A8”. „Noi am fost forţaţi de împrejurări să ne apărăm zona din care provenim. Suntem moldoveni, şi se pare că întreaga clasă politică din Moldova este complice la ceea ce se transmite de la Bucureşti, unde aceştia merg în poziţia ghiocel, nu cer niciodată drepturile echitabile pentru zona din care vin, nu îşi respectă alegătorii, iar acest lucru ne-a determinat să luăm atitudine”, a adăugat Ionel Apostol, preşedintele asociaţiei civice „Împreună pentru A8”, care militează pentru construirea Autostrăzii A8, Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş.

Fără sprijin şi înţelegere de la partidele vechi

Reamintim faptul că peste 2.000 de persoane au format, la sfârşitul anului 2017, un lanţ uman de sute de metri lungime în centrul Iaşului, în speranţa că astfel vor putea să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte realizarea autostrăzii care ar urma să lege Moldova de Ardeal.

Referindu-se la declaraţiile politice şi promisiunile pe care guvernanţii le-au făcut atunci, ieşeanul Ionel Apostol le-a catalogat drept „declaraţii de faţadă”, având în vedere că nimic din cele afirmate nu s-a concretizat. „Au fost doar declaraţii de faţadă, nu au făcut nimic concret pentru rezolvarea problemelor din zona Moldovei. Inclusiv cei din PSD Iaşi se dădeau de ceasul morţii, că ei sprijină, s-au pozat cu noi, dar nu au făcut nimic în sensul ăsta”, a spus Ionel Apostol.

„Dacă va ieşi acest partid, îi invităm alături de noi pe toţi oamenii care gândesc moldoveneşte şi cred în dezvoltarea acestei regiuni. Noi am creat doar un cadru, în care pot veni moldovenii care ţin la zonă. Aşteptăm doar oamenii cinstiţi şi cu mult chef de muncă în partid”, au mai spus liderii asociaţiei civice „Împreună pentru A8”.

SURSA.EVENIMENTUL.RO

No Comments Yet.

Leave a comment