Laura Codruța Kovesi infirmă că ar avea intenția să intre în politică: „Nu plec din magistratură!”

Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA şi candidat pentru funcţia de procuror-şef european, a negat, marți, într-o declarație pentru Europa Liberă, că ar avea intenția să urmeze o carieră politică. Ea spune că nu a avut nici un fel de contact cu politicieni și nu are „intenția de a pleca din magistratură”, potrivit sursei citate.

Laura Codruța Kovesi susține că „singura candidatură” pentru care este înscrisă este cea pentru funcția de procuror-șef european.

Declarația fostei șefe a DNA reprezintă răspunsul la zvonurile care au circulat potrivit cărora ar putea candida din partea USR-PLUS la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.Procedura pentru alegerea candidatului pentru funcția de procuror-șef european s-a împotmolit și urmează ca negocierile între Parlamentul European - care o susține pe Laura Codruța Kovesi - și Consiliul European - care îl susține pe candidatul francez - urmează să fie purtate după ce noul legislativ de la Strasbourg, rezultat în urma alegerilor europarlamentare din 23-26 mai, își va intra în funcție.

SURSADIGI24.RO

No Comments Yet.

Leave a comment