Infracționalitatea ieșeană, pe scurt

În câteva ore, 183 de ieşeni au sunat la 112!

Poliţiştii ieşeni au intervenit, sâmbătă, în cadrul celor 6 acţiuni organizate la nivel judeţean, la 195 de evenimente, dintre care 183 au fost sesizate prin 112. În urma activităţilor, au fost sesizate 21 de infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, reţinând, în vederea suspendării, 8 permise de conducere şi retrăgând 3 certificate de înmatriculare.

Trei tineri surprinşi băuţi la volan

Nu trece nici măcar o zi fără ca Poliţia să nu surprindă, în trafic, şoferi sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, pe 5 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au oprit, pentru control, pe DJ 282 C, în comuna Ţigănaşi, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Iaşi. Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i întocmit dosar penal. Aceeaşi soartă au avut-o, la finele săptămânii trecute, şi alţi doi tineri conducători auto – unul din Bălţaţi (19 ani), celălalt din Cotnari (34 ani), surprinşi de poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos, respectiv cei ai Poliţiei Oraşului Hârlău, cu valori de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Amendaţi pentru injurii adresate femeilor

În noaptea de 5 spre 6 octombrie, în intervalul orar 17.00 – 02.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău şi Poliţiei Oraşului Hârlău au acţionat, pe raza de competenţă, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul acţiunii au fost controlate 38 de autovehicule şi 18 atelaje hipo şi au fost verificate 18 societăţi comerciale, fiind legitimate 97 de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.775 de lei, dintre care 26 conform Legii nr. 61/1991, 4 conform O.U.G. nr. 195/2002 şi 7 conform altor acte normative. Cu această ocazie, două persoane, din Belceşti şi Scobinţi, au fost sancţionate contravenţional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, respectiv 400 lei, deoarece a provocat scandal şi au adresat injurii şi cuvinte jignitoare unor femei.

SURSA.ZIARULEVENIMENTUL.RO

No Comments Yet.

Leave a comment