Guvernul vrea să taie din cheltuieli. Eugen Teodorovici, anunț despre pensiile speciale

Guvernul pregătește o decizie cu impact major asupra administrației publice și nu numai. Neagă orice criză, dar Executivul vrea să reducă drastic din cheltuielile statului, iar Ministerul de Finanțe pregătește un veritabil pachet de măsuri de austeritate care va fi adoptat în următoarele săptămâni.

Conform informațiilor pe care le are Digi24, o ordonanță de urgență ar urma să fie adoptată până la finalul acestei luni, până când se aprobă rectificarea bugetară, pentru că acest proiect de rectificare va fi construit după cifrele pe care le va avea Ministerul de Finanțe în urma adoptării ordonanței.

De unde vrea să taie Guvernul?

Sunt mai multe măsuri, care vor schimba practic tot ceea ce s-a întâmplat până acum la stat în ceea ce privește administrația. Vorbim, așadar, despre o restructurare administrativă. Vor rămâne mai puține posturi, în condițiile în care ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a vorbit în ședințele de partid despre o lipsă de 7 miliarde de lei de la bugetul de stat pe care ar trebui să o acopere în foarte scurt timp, încadrându-se totodată până la sfârșitul anului în deficitul de 3 la sută.

Odată cu această restructurare, vor fi luate și alte măsuri, care vizează în primul rând pensiile speciale - se pune problema impozitării lor, a aplicării unui CASS peste pragul de 10.000 de lei.

De asemenea, ar urma să nu se mai admită cumulul de pensie și salariu de la stat.

Vor fi concediați funcționarii care blochează proiecte și nu vor mai exista cazuri de detașați în cadrul ministerelor de la companii private care încasează salarii mai mari decât miniștrii sau premierul.

Vor fi analizate și programele sociale din punct de vedere al eficienței și ele vor fi strict sociale de acum înainte. Asta înseamnă un impact bugetar mai mic.

Paralel cu acest proiect se mai discută și de un impozit forfetar pentru companii, care ar urma să vizeze circa 1,1 miliarde de contribuabili.

SURSA DIGI24.RO

No Comments Yet.

Leave a comment