Familia lui Maricel Popa ia lunar 8.000 euro din pachetele voastre. În curtea acesteia s-au mutat serviciile de poștă române

Noul director al Sucursalei Regionale de Poştă a lăudat amenajările de la Vitalef, spaţiu pentru care Compania Naţională Poşta Română plăteşte 8.000 de euro lunar. Preşedintele CJ s-a ferit să comenteze afacerea încheiată de familia sa.Punctul de tranzit regional Iaşi al Poştei Române s-a mutat de câtva timp într-unul din spaţiile SC Vitalef SA. În scripte, doar ultima cifră a adresei s-a schimbat, din bd. Chimiei nr. 10 în nr. 12. „Spaţiul unde ne-am desfăşurat activitatea până la sfârşitul lunii mai era impropriu din mai multe puncte de vedere, inclusiv igienă, compartimentare, căi de acces, iar proprietarii nu şi-au respectat angajamentele contractuale”, ne-a explicat Sorin Şova, directorul numit cu trei luni în urmă la conducerea Sucursalei Regionale Iaşi, motivele care au determinat schimbarea sediului.

În schimb, el a lăudat amenajările din incinta SC Vitalef: „Avem acces separat, inclusiv poşta tradiţională şi Serviciul Prioripost. Suntem mulţumiţi de felul cum arată, de dotări”. Întrebat care este cuantumul chiriei pentru spaţiul de la Vitalef, directorul Regionalei ieşene de poştă a spus că, din câte ştie, „e uşor sub cel al chiriei plătite în cadrul vechiului contract”.

Opt mii de euro pe lună

Până luna trecută, serviciul respectiv a funcţionat în clădirea construită de firma Jad Group, aparţinând familiei Zlate, în curtea fostului Combinat de Fibre Sintetice Terom. Viorica Zlate a fost director comercial al CFS, iar de administrarea imobilului se ocupă fiul acesteia, Lucian. „Am ajuns de comun acord la ideea că spaţiul nu poate îndeplini condiţiile pe care le doreşte Poşta Română. Încă de când s-au mutat aici, am ştiut că e o soluţie de compromis. Între timp, am înţeles că şi-au găsit un spaţiu adecvat pentru activitatea lor şi, drept urmare, am reziliat contractul de comun acord”, ne-a explicat Lucian Zlate cum s-a ajuns la desfacerea contractului înainte de expirarea termenului de patru ani, perioada pe care fusese încheiat la sfârşitul anului 2016.

Administratorul clădirii ne-a spus că preţul chiriei a fost de 4 euro/mp şi că, în total, Regionala de Poştă plătea în jur de 8.000 de euro/lună. Potrivit declaraţiilor directorului Regionalei, citate mai sus, chiria pentru spaţiul de la Vitalef SA este similară. Lucian Zlate ne-a mărturisit că se îndoieşte că „acolo unde s-au dus au mai găsit cu 4 euro/mp”, adică preţul negociat acum doi ani şi jumătate.

Directorul Regionalei de Poştă spune că nu ştie în curtea cui s-a mutat

„Contractul este semnat undeva în luna februarie, noi, ca sucursală (de Poştă Nord-Est, n.r.), ne-am înfiinţat undeva în luna martie, dar n-aş putea să vă spun al cui este spaţiul în care ne-am mutat”, ne-a mai spus directorul Regionalei.

Vitalef SA, firmă înfiinţată în februarie 1991, a intrat în patrimoniul familiei Popa în 2003. Este administrată de Mihaela Popa, soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa. Asociată este o firmă producătoare de hârtie şi carton, Medi Pac, administrată de Mihaela Popa şi ai cărei asociaţi sunt cei doi copii ai familiei, Laura Deniss şi Vlad Andrei. Medi Pac SRL nu are niciun angajat, în vreme ce Vitalef avea, anul trecut, 21 de salariaţi.

Întrebat despre contractul încheiat între societatea deţinută de familia sa şi Regionala de Poştă, Maricel Popa ne-a spus că se ocupă doar cu proiectele Consiliului Judeţean. „Am jumătate de an de când nici măcar în fabrică nu am mai fost”, ne-a declarat preşedintele CJ, îndrumându-ne în schimb să cerem informaţii „cui aparţine” Vitalef.

La scurt timp după semnarea contractului, a urmat un scandal

Luna trecută, numele preşedintelui CJ şi Poşta Română au fost protagoniştii unui scandal care a ajuns până în Comisia de Dialog Social de la Prefectura Iaşi. Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a reclamat că Maricel Popa şi Vasile Cîtea ar fi făcut presiuni pentru schimbarea unor persoane cu funcţii de conducere de la sucursală (directorul adjunct) şi de la Oficiul Judeţean Iaşi al Poştei Române (directorul OJP) cu altele agreate de ei. „Domnii Constantin Ungureanu şi Dumitru Frumoasa (cei care urmau să preia cele două funcţii, n.r.) nu au alt merit în opinia noastră decât acela de a fi făcut campanie electorală ani la rând domnului deputat Vasile Cîtea“, se preciza în sesizarea înaintată Instituţiei Prefectului şi ajunsă între timp la Ministerul Comunicaţiilor, pentru soluţionare.

Într-o declaraţie acordată ziarului nostru la acea vreme, preşedintele CJ, Maricel Popa, a respins acuzaţiile: „Eu nu cunosc pe nimeni de aici. Nu am făcut nicio presiune, nu am făcut nimic, este probabil închipuirea unora. Eu nu schimb politic pe nimeni şi promovez politic doar miniştri, secretari de stat“.

La rândul său, deputatul Vasile Cîtea a admis că îi cunoaşte pe cei doi, foşti colaboratori ai săi de altfel, dar că nu a făcut lobby pentru ei: „Nu e nimic adevărat. Oamenii de care vorbiţi sunt pe funcţiile lor, pe poziţiile lor. Nu văd cum un director de la nivel naţional (ieşeanul Constantin Ungureanu, în prezent director general adjunct cu delegaţie al Companiei Naţionale Poşta Română, n.r.) şi-ar dori o poziţie inferioară. Nu am făcut lobby să dau pe nimeni afară“, a adăugat atunci parlamentarul social-democrat.

SURSAZIARULDEIASI.RO

No Comments Yet.

Leave a comment