Facturile la energie electrică și la gaze naturale vor fi compensate în funcție de consum și de preț. Calculele făcute la Palatul Victoria

Guvernul a decis luni seară să compenseze facturile la energie electrică și la gaze naturale în funcție de consum și de preț, ne informează STIRILE.TVR.RO. Câteva milioane de români ar urma să beneficieze de anul viitor de această măsură. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat cu cât vom plăti mai puțin.

"Pentru energia electrică vorbim de un consum mediu lunar între 30 de kilowați și 200 de kilowați lunar. (...) Vorbim de o compensare de 21 de bani pe kilowatt. Compensarea, atât la energie electrică, cât și la gazele naturale se va face față de un preț de referință de 68 de bani pe kilowatt,", a precizat Virgil Popescu.

"La gaze naturale, practic vorbim de același lucru - prețul de referință este de 150 de lei al gazului, vom compensa 25% din valoarea gazului. Dacă 25% - această compensare va depăși 125, atunci vom lua întreaga compensare, dacă va fi sub 125 de lei, atunci, evident, vom plafona la 125 de lei. ", a mai explicat ministrul.(integral pe www.stirile.tvr.ro)

SURSA.STIRILE.TVR.RO

No Comments Yet.

Leave a comment