Decizii în primul CEx fără Liviu Dragnea: Codrin Ștefănescu, lăsat fără funcție în PSD; revine în forță Gabriela Firea

Oamenii apropiaţi de Liviu Dragnea au rămas fără funcţii, marți, după o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD care a durat aproape şase ore. De altfel, şedinţele la PSD au început chiar din dimineaţa zilei de marţi, când la Parlament s-a întrunit Biroul Permanent Naţional şi apoi grupurile reunite ale deputaţilor şi senatorilor social-democraţi. Aproape de miezul nopţii a ieşit Viorica Dăncilă, flancată de Paul Stănescu şi Mihai Fifor, să anunţe primele decizii luate de liderii PSD, fără Liviu Dragnea.

Contestatarii fostului lider al PSD au revenit în prim-plan. Paul Stănescu a fost numit preşedinte executiv interimar la PSD , iar Gabriela Firea reprimește funcțiile de lider al organizației locale București și vicepreședinte al PSD. . În acest moment, Paul Stănescu este al doilea om din partid, după Viorica Dăncilă

Codrin Ștefănescu, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost lăsat fără funcția de secretar general al PSD la ședința Comitetului Executiv (CEx) al PSD care a fost convocată, marți seara, după ce partidul a rămas fără lider. Locul lui a fost luat de Rodica Nassar.

A fost tranşată şi situaţia celor trei ministere unde nu există titular. Ana Birchall rămâne propunerea de ministru al justiției, iar Roxana Mânzatu va fi propusă ministru al Fondurilor Europene. Titus Corlățean ar urma să devină vicepremier, în condițiile în care postul deținut de Viorel Ștefan s-a vacantat, după plecarea acestuia la Curtea Europeană de Conturi. La Românii de Pretutindeni revine Natalia Intotero, după ce nu a prins un loc de europarlamentar, în urma votului de duminică. Pentru şefia Camerei Deputaţilor, social-democraţii au decis să meargă pe mâna lui Marcel Ciolacu.Declarații făcute de premierul Viorica Dăncilă la încheierea CEx. A vorbit despre deciziile de numire în funcții care s-au luat, despre noile propuneri pentru miniștri, dar și despre celebrele ordonanțe pe justiție, recunoscând că Liviu Dragnea făcea presiuni ca sa le dea. Ea a explicat de ce, împreună cu Tudorel Toader, nu a avut intenția de a adopta aceste ordonanțe - ar fi fost o „vulnerabilitate” a României, puteau declanșa Articolul 7. De ce a fost schimbat totuși ministrul justiției? Așa s-a decis în partidul condus de Liviu Dragnea. Întrebată dacă crede în statul paralel, a evitat să dea un răspuns, deși a sugerat mai degrabă că nu. Cât despre o eventuală tabără a loialilor lui Liviu Dragnea, a cărei reprezentantă ar fi Lia Olguța Vasilescu, Viorica Dăncilă a negat că ar avea relații tensionate cu fostul ministru al muncii, pe care, spun surse, Liviu Dragnea și-ar fi dorit-o în locul lui la conducerea partidului.

 

SURSADIGI24.RO

No Comments Yet.

Leave a comment