Compartimentul „Chirurgie Plastică“ de la Spitalul de Copii Sfânta Maria rămâne fără şef

Ce spune managerul unităţii, ec. Corneliu Mihai, despre plecarea din spital a dr. Sidonia Susanu, coordonatorul acestui compartiment

În cadrul conferinţei de presă de ieri în care şi-a prezentat bilanţul, noul manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria“, ec. Cor­neliu Mihai, a discutat şi despre plecarea din spital a dr. Sidonia Susanu, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică. Momentan, conform acestuia, dr. Susanu a făcut o cerere de concediu fără plată. „Pri­ma întâlnire am avut-o chiar în iulie: mi-a zis că are de gând să plece, i-am zis să punem umărul să facem ceva pentru acest spital. I-am zis că îi acord tot sprijinul, chiar vinerea trecută am rugat să meargă cineva la dumneaei şi să îi transmită că vreau zilele acestea să discut cu ea, îmi doresc să se întoarcă să lucreze în continuare aici. Voi face tot posibilul să revină“, a precizat ec. Corneliu Mihai.

Anterior, dr. Sidonia Susanu a avut o discuţie cu conducerea unităţii în care a solicitat o modificare la nivelul organigramei spitalului, prin care compartimentul pe care îl conducea să fie transformat în unitate funcţională de arşi, ceea ce, conform reprezentanţilor spitalului, este imposibil de realizat în perioada următoare. „Să trecem de la un compartiment la o unitate funcţională de arşi necesită mai multe criterii pe care trebuie să le completăm, este vorba de o acreditare superioară, aparatură de nivel superior. Pentru asta e nevoie de spaţiu, de o regân­dire completă a spitalului, încât acele sec­ţii sau compartimente care pot să aducă un beneficiu să fie stimulate. Nevoile sunt foarte mari, în momentul în care 97% din venituri se duc pe salarii nu poţi să achi­ziţionezi o aparatură la nivel superior“, a explicat dr. Cătălina Ionescu, medic primar pediatru, cu atribuţii delegate de director me­dical. Dr. Sidonia Susanu nu a putut fi contactată ieri după-amiază pentru oferirea unui punct de vedere.

SURSA.ZIARULDEIASI.RO

No Comments Yet.

Leave a comment