Bacalaureat 2.0 – O aplicație românească dă refresh sistemului educațional prin teste și lecții interactive

O echipă de programatori IT, ghidați cu grijă de un pedagog, au reușit să pună bazele unei aplicații interactive meinte să îi aducă pe elevii de liceu, atât de pasionați de tehnologie, mai aproape de lecțiile predate de profesori.

Aplicația IziBac are ca scop principal mărirea ratei de promovabilitate la Bacalaureat, prin realizarea unui upgrade al curriculei școlare. Dezvoltatorii aplicației doresc să schimbe modul învechit și tern al sistemului de învățământ actual și să aducă un nou model de învățare mai apropae de structura mentală a noilor generații, care se simt mult mai atrași de informații provenite din conținuturi video, aplicații mobile sau jocuri.

Ideea i-a aparținut Ralucăi Stratulat, un pedagog cu experiență, care a analizat problemele pe care elevii le întâmpină în momentul în care studiează pentru examenul de bacalaureat. Materie mulă, informații greoaie și foarte mult timp, în care tinerii sunt deconectați de principalul obiect care le stârnește curiozitatea, telefonul. Acestea au fost obiectivele care, puse cap la cap, urmează să își atingă scopul final, acela de a-i motiva pe elevi să învețe.

SURSA.EDITIADEDIMINEATA.RO

No Comments Yet.

Leave a comment