150 de elevi vin la UMF să vadă cum este în Iaşi viaţa de student

150 de elevi de la licee din toate judeţele Moldovei vor afla cum e să fii student al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF „Gr.T. Popa” Iaşi. Aceştia vor fi beneficiarii proiectului “BeSTOMATIS - Cum ar fi să fii Medic Stomatolog?".

Cofinanţat de Ministerul Educaţiei în cadrul proiectului privind învăţământul Secundar ROSE, „“BeSTOMATIS” se va desfăşura între 2019-2021, urmând ca, în fiecare vară din cei trei ani de implementare a proiectului, 50 de elevi să beneficieze de cazare, masă, decontarea cheltuielilor de transport şi participarea gratuită la cursuri universitare. Va fi practic o perioadă de două săptămâni în care tinerii liceeni vor experimenta viaţa de student medicinist la Iaşi.

„Beneficiarii proiectului sunt potenţiali viitori studenţi, absolvenţi ai claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a din licee din Regiunea Nord-Est. Provin cu precădere din grupuri dezavantajate, aceştia fiind tinerii cei mai expuşi riscului de abandon în primul an de studii universitare. În fiecare vară, timp de 2 săptămâni, elevii selectaţi vor fi integraţi în mediul universitar performant, în cadrul unui program de vară de tip punte. Proiectul îşi propune să îi acomodeze pe aceştia cu viaţa de student din Iaşi prin organizarea unui program de cursuri academice, ateliere de lucru specifice domeniului medical, vizite de studiu, activităţi de consiliere profesională şi orientare în carieră, combinate cu activităţi recreative şi de descoperire a obiectivelor turistice din Iaşi”, a subliniat managerul de proiect, prof.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară.

Lansarea proiectului a avut loc ieri în prezenţa primilor 50 de elevi selectaţi. Liceenii au primit cu această ocazie kitul de instruire „BeSTOMATIS”, ce cuprinde şi un ebook reader, cu o minibibliotecă electronică cu materiale de la cursurile la care vor participa.

SURSA ZIARULDEIASI.RO

No Comments Yet.

Leave a comment