Podul cu patru benzi peste Bahlui ar trebui să fie gata în acest an

Primăria susţine că lucrările la primul pod care va lega zona Cicoarei de restul oraşului ar urma să fie finalizate în acest an. Podul face legătura între str. Sarmisegetuza (zona Arcadia) şi stradela Sofia Nădejde din zona Cicoarei. Contractul de lucrări a fost atribuit anul trecut către Geiger Transilvania SRL pentru suma de 7,8 milioane lei, după o primă licitaţie ratată din cauza modului superficial în care a fost făcut caietul de sarcini.

Podul, din beton armat, va avea o lungime de aproape 61 metri, patru benzi carosabile şi trotuare.

„Până în prezent societatea a obţinut autorizaţia de construire şi a făcut demersurile necesare pe lângă Delgaz Grid SA pentru a elibera amplasamentul. Totodată, compania a obţinut avizele necesare pentru autorizaţia de construire pentru devierea liniilor electrice subterane“, se arată într-o informare a Primăriei.

De asemenea, până la sfârşitul lunii martie, constructorul va executa coloanele forate incluse în infrastructura podului şi va devia reţeaua pluvială din zona malului drept al râului Bahlui şi cea de canalizare din zona malului stâng.

„În plus, vor avea de deviat reţeaua de canalizare a staţiei de pompare a apelor uzate a spitalului Arcadia, pe malul drept al râului Bahlui“, a mai precizat municipalitatea.

SURSA ZIARUL DE IAȘI

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment