Uleiurile recomandate

Uleiurile recomandate pentru gatit la temperaturi ridicate

 Atunci cand gatesti la temperaturi ridicate, e bine sa folosesti uleiuri care nu se oxideaza rapid, capatand gust ranced. In timpul procesului de oxidare, uleiurile intra in contact cu oxigenul si formeaza radicali liberi si alte componente toxice pe care nu e bine sa le consumi.Uleiurile pe baza de grasimi saturate si monosaturate sunt foarte rezistente la caldura, in timp ce uleiurile bogate in grasimi polinesaturate nu reactioneaza bine la caldura si ar trebui sa eviti utilizarea lor la gatit.

De aceea ar trebui folostie uleiuri precum:

Uleiul de cocos – peste 90% dintre acizii grasi din uleiul de cocos sunt grasimi saturate, rezistente la temperaturi crescute

Untul – Untul contine vitamina A, E si vitamina K2, dar este bogat si in acid linoleic si e extrem de sanatos

Uleiul de masline – uleiul de masline are o multime de beneficii pentru sanatate, iar in ultimii ani a devenit vedeta de pe raftul de uleiuri vegetale

Uleiul de palmier – ulei provenit din pulpa fructelor de palmier, acesta are o rezistenta ridicata la caldura, fiind ideal pentru gatit, fie ca este vorba despre temperaturi joase sau despre temperaturi foarte ridicate.

No Comments Yet.

Leave a comment